Tablette Dijital Çizim Yapmak İçin 6 Program

11.03.2023 | 0 yorum

Dijital Çizim yapmak için tavsiyeler vereceğimiz bu içeriğe başlamadan önce sıralamanın tamamen benim fikirlerime dayalı olduğunu belirterek başlamak istiyorum. Birazdan inceleyecek olduğunuz programların tamamını bireysel olarak deneyimledim. Bu içeriği merak edip bir şekilde ulaştığınıza göre bende sizi daha fazla yazıya boğmadan programları tanıtmaya başlamak istiyorum.

Dijital Çizim İçin 6 Program – İndirme Linkleri

1- Sketchbook

Sketchbook, Dijital çizime başladığım dönemlerde derslerde sıkılırken telefondan çizim yaptığım programdı. Bende yeri çok ayrı olan bu programı size anlatmak beni fazlasıyla mutlu ediyor. Program, kullanım bakımından fazla pratik olmasa da içerik bakımından yeni başlayan bir kişinin gerek terimleri öğrenmesi gerekse istediğini çizebilmesi bakımından fazlasıyla yeterli. Kendinizi sıfırda hissediyorsanız eğitim videolarını da izleyerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Eğer Photoshop kullanmaya başlamak istiyorsanız Sketchbook kullanarak daha sonrasında zorlanmadan Photoshop’a geçebilirsiniz.

Fiyatlandırma: Ücretsiz, Uygulama içi satın alımlar içerir. Aşağıda belirtilen fiyatlar 11.03.2023 tarihinde geçerli olan fiyatlardır. Fiyatların güncellenebileceğini unutmayın.

Puanım: 6,5/10

Sketchbook App Store indirme linki (Ücretsiz)

Sketchbook Google Play Store indirme linki (Ücretsiz)

Sketchbook Pro Microsoft Store indirme linki (₺56,25)

Sketchbook Pro Mac App Store indirme linki (₺449,99)

2- Tayasui Sketches

Tayasui Sketches fazlasıyla yüzeysel bi o kadar da pratik bir çizim programıdır. Brushları az, boyutlandırma kısıtlı ancak fazlasıyla pratik bi çizim deneyimi sunuyor. Eğlenerek vakit geçirebilirsiniz. Üstelik programdan çıkmadan bile rahatlıkla eğitici videolar izleyebilirsiniz. Bu program diğer programlar arasında öğrenmesi en kolay olan olabilir. Pro versiyonu ve ücretsiz versiyonu arasında brushlar ve boyama kitabı olarak iki adet fark var. Pro versiyonu farklı bir uygulama olarak satışta tek seferlik ödeme ile satın alabilirsiniz.

Fiyatlandırma: Ücretsiz, Uygulama içi satın alımlar içerir, Ücretli versiyonu mevcut. Aşağıda belirtilen fiyatlar 11.03.2023 tarihinde geçerli olan fiyatlardır. Fiyatların güncellenebileceğini unutmayın.

Puanım: 6/10

Tayasui Sketches App Store indirme Linki (Ücretsiz)

Tayasui Sketches Pro App Store indirme Linki (₺129,99)

Tayasui Sketches Mac App Store indirme Linki (Ücretsiz)

Tayasui Sketches Pro Mac App Store indirme Linki (₺449,99)

Tayasui Sketches Google Play Store indirme Linki (Ücretsiz)

3- Adobe Fresco

Adobe’un Dijital çizim uygulaması olan Fresco, Adobe programlarıyla entegre çalıştığı için diğer programlardan kendini
bir kaç adım öne taşıyor. Fresco, çizim bakımından daha stabil çalışmakta ve gerçekten tasarımcıyı etkileyen özellikleri mevcut.
Kendi fırçanızı oluşturabilmenin ötesinde deneyim sağlıyor. Kendine özgü olan en iyi özelliği de bu.

Fiyatlandırma: Adobe aylık üyeliği ile pakete dahil

Puanım: 8/10

Adobe Fresco App Store indirme linki (Ücretsiz)

4- Linea Sketch

Linea Sketch, kullanım bakımından Tayasui Sketches gibi kolaylık sunmakta. Basit ara yüzü ve hazır fırçaları sayesinde tasarımcıya rahatlık sunan bu uygulama renk seçimi ve hazır renkleri sayesinde övgüyü hak ediyor.

Fiyatlandırma: Ücretsiz, Aylık veya tek seferlik ödeme içeriyor.

Puanım: 5/10

Linea Sketch App Store indirme linki (Ücretsiz)

Linea Sketch Mac App Store indirme linki (Ücretsiz)

5- Flow

Flow genel hatlarıyla Tayasui ve Linea’ya benziyor. Bu program daha çok öğrenciler için işlevsel olan bir çizim programı. Derslerde not tutmak için kullanabilirsiniz. Yazı yazmak gerçekten çok keyifli sabit fırçalar her şeye uygun.

Fiyatlandırma: Ücretsiz, Aylık ödeme ile Pro versiyon kullanılabilir.

Puanım: 4.5/10

Flow App Store indirme linki (Ücretsiz)

6- Procreate

Geldik listenin en çok övgüyü, en çok abartılmayı hak eden programına! Karşınızda: Procreate. Öğrenciyken harçlıklarımı biriktirip sırf bu program için Ipad almıştım. O dönemler Instagram keşfette ve Youtube’da karşıma devamlı çıkıyordu. Programın ara yüzü, boya atması, renk paletleri her şeyiyle adeta büyülenmiştim. Ipad’i aldığım ilk gün ilk işim bu programı indirmek olmuştu. Gayet keyifli halen ilk günkü hissi veriyor fazlasıyla modern ve minimal olan bu programa kendi photoshop fırçalarınızı yükleyebilir, kendi fırçalarınızı oluşturabilir hatta Airdroptan arkadaşlarınızla fırça paylaşımı bile yapabilirsiniz. Programda 3 boyutlu boyama bile mevcut. Eğer hayatımın sonuna kadar tek bir programa mecbur kalsaydım kesinlikle bu programı seçerdim!

Fiyatlandırma: Ücretlidir. Aşağıda belirtilen fiyatlar 11.03.2023 tarihinde geçerli olan fiyatlardır. Fiyatların güncellenebileceğini unutmayın.

Puanım: 10/10

Procreate App Store indirme linki (₺299,99)

Procreate Pocket App Store indirme linki (₺129,99)

Bu programlar arasında sizin de anlayacağınız üzere benim favorim Procreate gerek işlevsellik gerekse pratiklik olarak saymakla bitmeyecek bir çok olumlu özelliği mevcut. Diğer uygulamaları da sıradanın dışında oldukları için listeye ekledim. Umarım liste hoşunuza gitmiştir. Şimdiden keyifli zamanlarınız olsun. 🙂

Yazar: Link Bilio

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER

YORUMLAR

0 Comments

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir